U16
Toppbild 2019 2020

U16 i SHC


Kompletterande information till U16 plan Sollentunamodellen 2019/2020

- Laget kommer att spelas och tränas för att nå målsättningarna enligt modellen, att ta minst 10 spelar upp till J18, samt tävla på nivå enligt modellens plan. Detta kommer kräva ökade krav på alla som deltar i verksamheten.

SHC börjar sin elitinriktning under U16

Träningsmängden och kraven på träning och match ökar och det är obligatorisk närvaro vid alla organiserade tillfällen on/off-ice. Sollentuna Hockey utesluter inga spelare under U16, som var aktiva under U15 året. Alla välkomnas in i verksamheten till träning och utbildning. Dock är det viktigt att känna till, att vi utövar inte en breddverksamhet under U16 året. Laget kommer att tävla, för att kvalificera sig, och coachas därefter. Detta kan innebära att vissa spelare får mindre matchtid, färre matcher, om utvecklingsnivån inte motsvarar lagets ambitioner för seriespel och DM.

Under U16 året händer det mycket som har inverkan på deras fortsatta hockeykarriär. Välja gymnasium, kanske spela Hockeygymnasium nästa år. TV Pucken medför glädje och besvikelser, samarbetet med J18 påbörjas, och det är inte säkert att alla spelare från U16 året får en spelplats i J18. Många frågor dyker upp, och här är det viktigt att vi har en öppen dialog, och hjälper ungdomarna att hitta rätt, oavsett om det är inom SHC, eller till en annan klubb. Sollentuna vill samverka med andra föreningar för att ge alla som vill fortsätta vara aktiv hockeyspelare bra förutsättningar utifrån sin ambition och utvecklingsnivå.

Inriktning på hur laget tas ut inför match?

·Prestation på träning och match påverkar laguttagning.

·All verksamhet är obligatorisk, is, fys, teori, Vi har krav på närvaro minst 80% närvaro.

·Till DM och Kvalificerande matcher kommer det starkaste laget tas ut, inkluderat från U15, U16, J18, under förutsättning att det följer Stockholm Hockey Cup riktlinjer och bestämmelser.

·Spelarens nuvarande utveckling och nivå kommer att påverka antalet match uttagningar.

·Samtliga deltagare i truppen kommer att tävla om spelplats i match, och speltid under match.

·Ev erbjuds matchtid i J18, eller U15.

Målsättning för verksamheten?

·Nå semifinal i DM genom att vinna gruppen.

·Kvalificera laget till A och därefter tävla om SM platser.

Hur kommer U16 spelare som spelar i J18 användas?

Spelare födda 2004, som idag har en spelplats i J18, kommer att spela matcher med U16, för att nå målsättningar enligt plan. Dvs kvalificerande matcher i DM, och för att spela laget till A-Serien.

Huvudtränare för respektive lag avgör vilka matcher, och vilka spelare.

Samarbete med U15

Vi strävar efter att kunna erbjuda spelare matchtid i U15, om de får få matcher i U16, detta kan dock inte garanteras, då det är avgörande hur U15 truppen ser ut, och hur de kan erbjuda sina spelare matchtid med jämn fördelning. U15 kommer aktivt bidra med spelare till träning och match i U16, under förutsättning att de har nivå för lagets verksamhet.

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md 2017ccm ft1 skate webads 250x288 en
Huvudsponsor Utrustning
Md gold
Guldsponsorer
Md silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub