Shc banner

Team 05 tar guld i Leijona-Turnaus i Finland!

Publicerad 2018-04-29 16:31
Team 05 bärgade tredje guldet på lika många veckor efter en högdramatisk dubbelfinal i Kisakallio i Finland!

Efter en seger och en oavgjord match i finalen i bäst av två stod Team 05 som slutsegrare i Leijona Tournament i Kisakallio i Finland. Finalen spelades mot ryska Olimpiets från Novgorod. SHC hade fått stryk av ryssarna med uddamålet i gruppspelet och hade revansch att utkräva!

Sollentuna inledde den första finalmatchen övertygande och gjorde 1-0 direkt i matchinledningen. Även andra perioden inleddes med ett snabbt Sollentunamål, 2-0. En snabb reducering av Olimpiets till 2-1 gav matchen nerv igen. SHC inledde även tredje perioden med ett tidigt mål och gick upp till 3-1 efter dryga 2 minuters spel. Fyra minuter senare utökade SHC ledningen till 4-1 och Olimpiets började hänga med huvudena. Olimpiets lyckades dock reducera 3 minuter senare och fick därmed ny energi. Med 2:30 kvar på klockan kom 4-3 och nervositeten började krypa på killarna, men efter en gastkramande avslutning stod Sollentuna till slut som segrare - 1-0 i matcher! Andra finalen skulle spelas ca 4 timmar senare.

Olimpiets inledde finalmatch två starkt och gjorde 1-0 i tredje anfallet. 2-0 kom sex minuter in i matchen. SHC fick inte till passningsspelet i inledningen och ryssarna hade turen på sin sida. När Sollentuna fick chansen att spela powerplay dryga 10 minuter in i första perioden, så tog killarna tillvara på chansen och reducerade till 2-1. Resultatet stod sig perioden ut. Sollentuna inledde andra perioden bättre och låg på för kvitteringen. Den kom 7 minuter in i perioden. Nu var Team 05 med i matchen. Olimpiets återtog dock ledningen med 4 minuter kvar av andra perioden och utökade ledningen till 4-2 i periodens slutminut - tufft läge inför den avslutande perioden. Vid förlust skulle finalspelet avgöras på straffar. Killarna fortsatte dock att spela bra och gav inte upp - trots att man drabbades av flera utvisningar i tredje perioden. Tiden gick och hoppet bland publiken på plats och hemma i Sverige började svikta... då, med ca 4 minuter kvar reducerade Sollentuna till 4-3. Dock behövdes minst oavgjort för att vinna guldet utan en dramatisk straffläggning! Killarna höll alla på halster tills det bara återstod 34 sekunder - då kom kvitteringen och med en rafflande avslutning var tredje guldet på lika många veckor bärgat!

Pulsen har nog inte återgått till normal nivå för alla föräldrar och släktingar än...