U14
Toppbild 2018 8

Team 05 tar guld i Leijona-Turnaus i Finland!

Publicerad 2018-04-29 16:31
Team 05 bärgade tredje guldet på lika många veckor efter en högdramatisk dubbelfinal i Kisakallio i Finland!

Efter en seger och en oavgjord match i finalen i bäst av två stod Team 05 som slutsegrare i Leijona Tournament i Kisakallio i Finland. Finalen spelades mot ryska Olimpiets från Novgorod. SHC hade fått stryk av ryssarna med uddamålet i gruppspelet och hade revansch att utkräva!

Sollentuna inledde den första finalmatchen övertygande och gjorde 1-0 direkt i matchinledningen. Även andra perioden inleddes med ett snabbt Sollentunamål, 2-0. En snabb reducering av Olimpiets till 2-1 gav matchen nerv igen. SHC inledde även tredje perioden med ett tidigt mål och gick upp till 3-1 efter dryga 2 minuters spel. Fyra minuter senare utökade SHC ledningen till 4-1 och Olimpiets började hänga med huvudena. Olimpiets lyckades dock reducera 3 minuter senare och fick därmed ny energi. Med 2:30 kvar på klockan kom 4-3 och nervositeten började krypa på killarna, men efter en gastkramande avslutning stod Sollentuna till slut som segrare - 1-0 i matcher! Andra finalen skulle spelas ca 4 timmar senare.

Olimpiets inledde finalmatch två starkt och gjorde 1-0 i tredje anfallet. 2-0 kom sex minuter in i matchen. SHC fick inte till passningsspelet i inledningen och ryssarna hade turen på sin sida. När Sollentuna fick chansen att spela powerplay dryga 10 minuter in i första perioden, så tog killarna tillvara på chansen och reducerade till 2-1. Resultatet stod sig perioden ut. Sollentuna inledde andra perioden bättre och låg på för kvitteringen. Den kom 7 minuter in i perioden. Nu var Team 05 med i matchen. Olimpiets återtog dock ledningen med 4 minuter kvar av andra perioden och utökade ledningen till 4-2 i periodens slutminut - tufft läge inför den avslutande perioden. Vid förlust skulle finalspelet avgöras på straffar. Killarna fortsatte dock att spela bra och gav inte upp - trots att man drabbades av flera utvisningar i tredje perioden. Tiden gick och hoppet bland publiken på plats och hemma i Sverige började svikta... då, med ca 4 minuter kvar reducerade Sollentuna till 4-3. Dock behövdes minst oavgjort för att vinna guldet utan en dramatisk straffläggning! Killarna höll alla på halster tills det bara återstod 34 sekunder - då kom kvitteringen och med en rafflande avslutning var tredje guldet på lika många veckor bärgat!

Pulsen har nog inte återgått till normal nivå för alla föräldrar och släktingar än...


Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md 2017ccm ft1 skate webads 250x288 en
Huvudsponsor Utrustning
Md gold
Guldsponsorer
Md silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub