U16
Shc banner

Uplandia Trophy - en lång cuphelg till ända

Publicerad 2019-04-08 13:15
I helgen spelade killarna Uplandia Trophy, en cup som föräldrarna var med och arrangerade...

I torsdags kväll drog Uplandia Trophy igång med städning av Sollentunavallen samt match mot Nacka. Vallen blev skinande blank och killarna ordnade 3 poäng efter en jämn och spännande kvällsmatch. Under kvällen kom HV och Köln till Sofielundsskolan. Från och med fredag morgon var det full fart för alla föräldrar på Sollentunavallen. Lag från hela Sverige, Ryssland och Tyskland var på plats för att försöka spela till sig en så bra plats som möjligt i någon av de sex slutspelsgrupperna - matcherna började tidigt på morgnarna och slutade sent på kvällarna - fredag, lördag och söndag. Det har varit matlagning, domar- och ledarfika, städning, försäljning, sekretariat, coachning, omplåstring, övernattning, hantering av lag och supporterföräldrar och så allt en gång till...

Bästa historien var HV-killen som gick med Mattias Ringqvist från Vallen till Sofielundsskolan på torsdagskvällen - han tyckte att det var så fint i Sollentuna att han kunde tänka sig flytta hit... och extra bra var ju att vi inte pratade någon dialekt här som inne i stan - utan mer som i Jönköping. Mattias tackade för det fina omdömet och meddelade att han är född och uppvuxen i Växjö. :-)

SHC spelade sin andra match mot ett starkt HV71. HV spelade snabb och fin hockey, men SHC stod emot bra i första perioden som slutade 1-2. I andra perioden tog HV över mer och mer och matchen slutade 1-8, vilket kanske var lite i överkant - med mina objektiva Sollentunaögon... Sista gruppspelsmatchen spelade SHC tidigt på lördagsmorgonen mot Rusichi Moscow. Redan innan matchen överraskade ryssarna med att överlämna en flaska rysk kvalitetsvodka istället för vimpel. Matchen var jämn, men slutade till slut med Sollentunaseger efter periodsiffrorna 2-1 och 2-1.

Sollentuna gick därmed vidare till den övre halvan i "Stage 2" och fick möta lokalkonkurrenten Viggbyholm och Linköping. Första matchen spelades mot Viggbyholm. Viggan förde matchen, men SHC försvarade sig väl och första perioden slutade 2-1 till dagens "hemmalag". I andra orkade killarna inte riktigt stå emot Viggbyholm som spelade bra hockey med fart och snabbt passningsspel. Matchen slutade med Vigganseger med 5-1. Linköpingsmatchen startade på ett mardrömslikt sätt... 3-0 till östgötarna redan efter 1:44! Måste nog vara någon form av "negativt" lagrekord för Team 05. Killarna spelade sedan sig tillbaka i matchen på ett närmast bragdartat sätt. Vi hade ett stolpskott vid ställningen 4-3, innan Linköping gjorde 5-3 med ca 4 minuter kvar. Därefter avgjorde de med 6-3 i öppen kasse. Det innebar att SHC gick till C-slutspel i Väsby.

Det visade sig att även isen fick arbeta hårt under helgen... extra kul är att vi inte bara har föräldrar, tränare, materialare i laget, utan också isreparatörer!

C-slutspelet inleddes med en vinna- eller försvinna kvartsfinal mot Wings vid lunchtid på söndagen. Vinnande lag fick spela semi- och final-/bronsmatch. Förlorande lag hade spelat klart. Matchen stod länge och vägde och först 15 minuter in i första perioden lyckades Wings spräcka SHCs nolla med ett fint inspel framför mål och direktskott. En dryg minut senare kom en repris på första målet och perioden slutade 2-0 till Wings. I andra perioden straffades SHC av många utvisningar och med någon minut kvar av matchen avgjorde Wings i powerplay. Uplandia var över för killarnas del, men föräldrarna hade fortfarande några timmar kvar i Sollentuna där B-slutspelet avgjordes under kvällen.

Grymma insatser av både killar och föräldrar möjliggjorde denna långa cuphelg - tack alla!

Killarna fick under Uplandia prova på att vara J20-spelare, då de under fredag och lördag fick låna J20s omklädningsrum. Det var flera som tyckte att de kunde få ett av B-omklädningsrummen och att föräldrarna kunde inreda, måla och fixa det för Team 05s räkning...

Foton är lånade av Wincent och Linkan.

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md warriorlogo
Material sponsor
Md spons logo guld 230122
Guldsponsorer
Md spons logo silver 221227
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub