Toppbild 2018 8

Du har säkert hört talas om GDPR

Publicerad 2018-05-24 10:54

Du har säkert hört talas om GDPR? Det står för General Data Protection Regulation och är en ny dataskyddslag som börjar gälla inom EU den 25 maj. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL). Det är viktigt för oss i SHC att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den data som vi sparar hos oss. Vårt mål är att skapa en så bra upplevelse som möjligt för dig medlem i SHC. Vi behöver därför dina personuppgifter för att du bland annat ska kunna få tillgång till försäkringar, spelarlicenser samt kunna använda våra digitala tjänster samt att föreningen ska kunna ansöka om LOK-stöd. I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har Riksidrottsförbundet (RF) tagit fram en uppförandekod för idrotten. Målet är att skapa en enhetlig behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen och att förenkla den specifika information som förbund och föreningar inom idrottsrörelsen måste känna till.

En grundregel är att vi inom idrottsrörelsen aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter – vi lånar dem.

För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter (ex. träningsverksamhet och medlemsmöten), kommunicera med medlemmarna (kallelser till aktiviteter, information till målsmän m.m.) samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter och tävlingsavgifter m.m.).

Föreningen hanterar även personuppgifter i samband med ansökan om tävlingslicens till SF/SDF. Utöver behandlingen av personuppgifter vid licensansökningsprocessen behandlas personuppgifter vid varje tävlingstillfälle kopplat till licensens regelverk. Personuppgifterna behandlas vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.

Föreningen behandlar även personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland annat Riksidrottsförbundet och Sollentuna Kommun.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

§Hantering av medlemskap i föreningen

§Föreningsadministration

§Deltagande i föreningens träningsverksamhet

§Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet

§Licenshantering

§Ansökan om bidrag

§Sammanställning av statistik och uppföljning

§Utbildningar arrangerade av föreningen

§Kontakt med medlem

§Besök på vår hemsida

§Publicering av material på hemsida och sociala medier

§Tillträdesförbud (om tillämpligt)

§Ordningsstörningar och otillåten påverkan (om tillämpligt)

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter, alltså uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

Det finns dock särskilda regler för hur dessa uppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. I slutändan handlar det om att skydda enskilda personers rättigheter. För att behålla människors förtroende är det viktigt att hela idrottsrörelsen följer de regler som finns.

Den uppförandekod som RF tagit fram ska ses som ett komplement till dataskyddsförordningen och kan komma att uppdateras efter samråd med Datainspektion.

Varje förbund eller förening har ett ansvar att informera sina medlemmar om uppförandekoden samt att säkerställa att det finns någonstans dit medlemmar kan rapportera missbruk.

Idrottens uppförandekod

- Idrottsspecifika behandlingar - Medlemskap - Tävling - Licenshantering - Ansökan om bidrag - Utbildning - Barns personuppgifter - Parasport - Överföring av personuppgifter - Bestraffningsärenden, match-fixing, antidoping, ordningsstörningar - Enskildas rättigheter - Ansvar och sanktioner

Styrelsen är ytterst ansvarig för att koden efterlevs. Kontakta kansli@sollentunahockey.com vid frågor.

För frågor om uppförandekoden eller allmänna frågor om dataskydd, kontakta dataskydd@rf.se.

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md 2017ccm ft1 skate webads 250x288 en
Huvudsponsor Utrustning
Md gold
Guldsponsorer
Md silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub