Shc banner

Sollentuna HC fortsätter trygghetsarbetet

Publicerad 2021-12-09 10:37
Sollentuna HC tar starkt avstånd från och har nolltolerans emot alla former av kränkande behandling, trakasserier, ofredanden, diskriminering, övergrepp eller liknade brott och beteenden som strider mot vår gemensamma värdegrund. Vår ishockeyutbildning och övrig verksamhet ska vara en trygg idrottsmiljö för alla. Sollentuna HC styrelse har beslutat att följa Riksidrottsförbundets riktlinjer att förstärka det förebyggande arbetet kring en trygg idrottsmiljö genom att införa ett krav på att alla ledare i vår förening uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inom Sollentuna HC är vi över 100 tränare och ledare på olika poster. Vi har beslutat att de ledare och tränare som har kontinuerlig kontakt med barnen skall vara del i detta arbete, dvs anhöriga som bemannar sekretariat eller cafeterian kommer inte att vara del av kontrollen. Styrelse och all anställd personal som i utövandet kan påverka klubbens övriga ledare skall dock ingå i kontrollen. Samtliga ledare och tränare som berörs kommer att bli kontaktade per mail med en tydlig instruktion som beskriver vad och hur man går tillväga.

Riksidrottsförbundets (RF) krav

RF kräver att alla anslutna idrottsföreningar från och med 1 januari 2020 skall kontrollera begränsat registerutdrag för ledare i dess verksamhet som har direkt eller regelbunden kontakt med barn i verksamheten. Förening/förbund ska begära att alla ledare som fyllt 15 år skall uppvisa utdraget.

Kort om belastningsregistret

I november 2013 beslutade riksdagen att idrottsledare för barn och ungdomar får rätt att begära ett begränsat utdrag ur polisens belastningsregister, på samma sätt som för personal i skola och barnomsorg. Lagen som trädde i kraft 18 december 2013 är en del i genomförandet av EU:s direktiv om bekämpande av övergrepp mot barn.

Lagen innebär att föreningar har rätt att be dem som har direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar att visa upp ett begränsat utdrag ur belastningsregistret. Utdraget visar olika typer av grova brott, men inte exempelvis stölder eller trafikbrott. Här kan du läsa mer: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Kontaktperson vid frågor

Malin Edling, kansli@sollentunahockey.com

Med vänlig hälsning,

Karin Myrestam

Ordförande SHC

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md warriorlogo
Material sponsor
Md spons logo guld 230122
Guldsponsorer
Md spons logo silver 221227
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub