Shc banner

Uppdatering 2/4 gällande hur vi hanterar vår verksamhet med anledning av Coronaviruset (COVID-19) och dess spridning.

Publicerad 2020-04-02 10:20

Uppdatering 2/4 gällande hur vi hanterar vår verksamhet med anledning av Coronaviruset (COVID-19) och dess spridning.


Styrelsen för löpande diskussioner hur vi skall hantera detta inom SHC och vi följer utvecklingen i Sollentuna, Sverige och världen i stort. Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man skall fortsätta träna, det är viktigt med fysisk aktivitet och bra för folkhälsan. Vi fortsätter med träning som planerat, men justerar i enlighet med de riktlinjer och direktiv som kommer från regering och folkhälsomyndigheten.

Rekommendationen är nu att fortsätta träna men att hålla distansen till varandra rent fysiskt. Styrelsen var under gårdagen (1/4) i kontakt med kommunens idrottschef och anläggningschef så att vi jobbar tillsammans mot en bra lösning som vi tror kan fungera utan att motverka myndigheternas intentioner. Vår gemensamma analys visar på problem främst i samband med ombyte, omklädningsrummen och korridorerna är den trånga sektorn i våra faciliteter. Vi har 2 nya direktiv för SHCs verksamhet:

1 Öka distanseringen i omklädningsrummen då detta är den största riskfaktorn för smittspridning enligt vår analys. Det betyder att ett lag som normalt sett använder ett rum tar minst två rum eller tre om det behövs. I samarbete med ansvariga på Vallen har samtliga omklädningsrum öppnats upp för att möjliggöra ordentlig distansering mellan spelarna. Anläggningspersonalen kommer inte att fördela rummen utan det är upp till oss i SHC att säkerställa att alla lag får tillgång till tillräcklig rumskapacitet. Följande gäller för rummen:

1.I A1 - A4 ser vi att man har max 8 spelare per rum.

2.I A 5- A8 max 6 spelare per rum.

3.I B1 - B4 max 15 spelare per rum.

4.Utöver dessa finns även domarrummen och ett par mindre rum runt A-rummen att tillgå.

I tillägg till dessa rum kommer A-laget och J20 att ställa sina omklädningsrum till förfogande under de kommande veckorna, här kommer främst J18 att byta om då J18s omklädningsrum under läktaren inte får användas för ombyte då det är mycket trångt och inte klarar de krav vi ställer under nuvarande omständigheter. När A-laget och J20 själva startar upp sin verksamhet gör vi nya anpassningar.

2 Från och med 2:a april skall alla duscha hemma. Detta gäller samtliga lag. Anledningen är att duscharna är få och det är en trång sektor att ta sig in och ut ur, samt att tiden i omklädningsrummen blir kortare när lagen inte duschar.

Kom ihåg att vi sedan tidigare meddelat att vi får max vara 50 personer inne i en hall samtidigt och att vi inte tillåter föräldrar att vara inne i vare sig hall eller korridorer. Ni får istället vänta på era barn utomhus, utanför byggnaderna. Observera att detta inte gäller Dragons träningar där föräldrarna fortsätter vara vid sidan av eller på rinken.
Som vanligt gäller att om man är sjuk eller har sjukdomssymptom skall man självklart vara hemma från träningen.

Vi är beredda att snabbt vidta ytterligare åtgärder med kort varsel om det skulle behövas eller att direktiven kring ungdomsidrotten förändras.

Trevlig träning önskar styrelsen!
Vid frågor maila styrelsen på styrelsen@sollentunahockey.com


Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md warriorlogo
Material sponsor
Md spons logo guld 230122
Guldsponsorer
Md spons logo silver 221227
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub