Shc banner

Alla hjärtans lag!

Publicerad 2020-02-17 15:03
Det har varit några motiga veckor matchmässigt. Uddamålsförluster, underprestation och uppförsbacke...

För några veckor sedan mötte vi Huddinge hemma. Eftersom det var ett tag sedan har en del av minnena med rätta redan bleknat. Det var en tät kamp där vi trots flera powerplaytillfällen inte kunde utnyttja våra lägen att göra mål. Tvärtom släppte vi in ett mål shorthanded. Efter att ha hamnat i underläge i förstaperioden förbättrades spelet till andra och vi fick mer aktivitet mot deras mål, men vi kom inte närmare än en reducering av Sandra (assist Anna H) med halva sista perioden kvar. Matchsvinet gick med rätta till Sandra.

Resultat: 1-2 (0-2, 1-0), skott 14-18 (7-11, 7-7).

Därpå mötte vi Lidingö hemma i en omväxlande match. Efter en hektisk anstormning i början hämtade vi oss och kom till periodvila med endast ett uddamål i baken. Tidigt i andra tappade vi åter kontrollen under ett powerplay, vilket resulterade i ännu ett shorthanded-mål. Dags att träna mer på detta. Till glädje för våra åskådare visade vi sedan allt bättre energi och gjorde en snygg comeback till kvittering efter snygga mål av Sandra utan assist och Marianne (assist Anna Fa). Matchen stod och vägde där vår jämna laginsats balanserades mot Lidingös höga högstanivå där några skridskoskickliga spelare hela tiden utmanade i farliga anfall med hårda och välplacerade skott. Vi svajade. Till sist var det dock en smärre målistabbe vid stolpen som ledde till 2-3, och trots fortsatt kamp för kvittering stängdes matchen helt i sista minuten då motståndarna gjorde 2-4 efter en soloprestation från eget mål fram till en stänkare i krysset. Matchsvinet landade trots den tidigare tabben hos Lisa.

Resultat: 2-4 (0-1, 2-3), skott 11-16 (4-7, 7-9).

Gemensamt för båda matcherna är att motståndarna är numret större. Inte nödvändigtvis i snitt, men i högstanivå. Som så ofta, möter vi lag som har en eller flera spelare med förmåga att avgöra matchen tack vare erfarenhet och hockeykompetens. Vår sport är både fantastisk och märklig, där vi som är vuxennybörjare kan möta vinterolympier och ungdomliga stjärnskott. Det är lite som om vi spelade i Paralympics, men mötte lag utan funktionshinder... Vi måste verkligen naila både försvarsspel och vara effektiva framåt för att hålla jämna steg.

På en planhalva är vi dock obesegrade. Vi har kommit lagmässigt längst i vår utveckling, och vi är det lag som har det objektivt trevligast. (Försök motbevisa mig!) Även om vi nu sjunkit i tabellen fortsätter vi att stötta, garva och fira delsegrar.