Ringette Flick
Toppbild 2019 2020

Match mot USK

Publicerad 2016-03-14 20:22
Matchreferat F12 SHC - USK

På Sollentunavallens bandyplan hade isen redan börjat smälta, och så var det också dags för säsongens sista ringettehemmamatch, mot Ulriksdal. Senaste gången lagen möttes i Ulriksdal fick publiken se en riktig triller då SHC tryckte USK mot väggen men förlorade med 11-9. Efter några fina träningar på Vallen var det en hoppfull trupp av Sollentunatjejer som tog till isen på söndageftermiddagen.


Före matchen spelades det "Happy Birthday" i högtalarna, och Hilda som fyllde tio, hade också fått äran att bära kaptensbindeln i matchen.

Och det började bra. I sitt andra byte, efter bara 3:50, spelade Alva ringen till Isabel, som tryckte in SHC:s ledningsmål. Ulriksdal lyckades dock göra två mål på 31 sekunder innan matchen var sex minuter gammal, och trummade på skott mot SHC:s mål. Målvakten Natalie hade en riktigt svettig eftermiddag, och fick till slut möta hela 42 skott i matchen, med flera riktigt fina paradräddningar. I försvaret rensade Leona och Signe framför målet och räddade också flera farliga chanser.

Ulriksdal vann första perioden med 7-2, efter att Alva hade reducerat matchen till 6-2 med ett rappt handledsskott.

Sollentuna var inte utan sina chanser, och i andra perioden spelade Signe snyggt fram Alexandra, och Gretas lika fina passning till Hilda hade med lite bättre tur kunnat leda till mål. Caitlin, snabb som en iller, nosade också på en målchans nära målet.

Men visst gjorde Sollentuna två mål i andra perioden också, båda av snipern Klara, som utnyttjade sina chanser på ett utomordentligt sätt. Alexandra - som redan hade haft en simtävling tidigare samma dag - snappade upp en assist till Sollentunas fjärde mål.

Som barden sa: Slutet gott, allting gott.

Och visst var det gott med pizza efteråt.

Nu väntar SM-semifinalen i Järna på lördag, med onsdagens träning som sista chans för finslipning av spelet. Då möter laget … Ulriksdal.


/Risto

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md 2017ccm ft1 skate webads 250x288 en
Huvudsponsor Utrustning
Md gold
Guldsponsorer
Md silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub