U16
Shc banner

Årsberättelse SHC Team-07 säsongen 2018/19

Publicerad 2019-06-01 12:00
Team07
SHC Team-07 på cup i Kisakallio, Finland
Sollentuna HC, Team-07 säsongen 2018/19 Vi gick in i säsongen 2018/19 med en laddad trupp och vi tog våra första skridskoskär när värmen fortfarande låg som en matta över Sollentunavallen under vecka 32. Under september tränade vi på samt träningsmatchade lite och deltog även i två installationer av Kronwall Cup i Järfälla varifrån vi återvände med en silverpokal och en bronspokal.


Seriespelet drog igång med med två lag i serien och med matcher på lördagar och söndagar. Under serieuppehållen spelade vi PZ-poolspelsturningar.

Under juluppehållet deltog vi återigen i Stora Coop Cup i Enköping där vi hade en kanondag och fick möta tufft motstånd. Vi deltog även i två minicuper hos Vallentuna och Österåker.

Seriespelet är alltid roligt, uppskattat och givande men när det avslutas i mitten av mars och gruppen åker iväg på cuper tillsammans med övernattning i skolsalar, gemensamma poolbad och bus då svetsas gruppen samman ännu mer.

Denna vår gick resan via Sandvikens DLT-cup, SolnaCup, Vässlacupen hos SDE, Farsta Hockey Games och avslutades med en fyradagarsresa till Kisakallio i Finland, dit nästan hela truppen följde med. Spelarna har fått nya vänner och bytt erfarenheter med likasinnade från lag från hela landet och även många andra länder. Vi har även fyllt på troféhyllan med en hel del nya pokaler. Ett par spelare vågade även tacka ja till en inbjudan att spela cup i ett blandlag tillsammans med spelare från en rad andra klubbar. Där blev vinsten en cupinbjudan till Kina.

Säsongen har bjudit på över 100 isträningar, 60 fysträningar, massor med målvaktsträningar, ännu mer hockeyfritids, oräkneliga "Allmisar" och totalt över 100 matcher när man räknar in både cuper och PZ-spel.

Under säsongen valde tråkigt nog ett par spelare att lägga skridskorna på hyllan till förmån för andra idrotter, men roligt nog har vi haft ett tillskott i form av en "återvändare" som hade pausat en stund, samt att vi äntligen fått in en tjej i laget och vi är i skrivande stund 25 utespelare och 2 målvakter.

Under säsongen har vi även hunnit umgås mycket utanför den ordinarie träningen i form av Go-cart-körning, SHL-match, bowlingkväll, föräldramatch, grillning och ett Globen-besök för att heja fram Tre Kronors vinst över Ryssland.

Nu går vi snart över på barmarksträning och många beger sig säkert ut i landet på olika camper och läger medan andra fokuserar på fotboll och andra idrotter.

Det har varit en fantastisk säsong där spelarna har tagit enorma kliv, inte bara hockeymässigt, men som personer, individer och kompisar. Stämningen i gruppen är fin och det känns verkligen som om laget under det gångna året blivit ETT lag.

Det har muttrats ibland i motgång och kanske har det även skrikits och gråtits, men framförallt har det hejats, peppats och skrattats och det är det som är det härliga. Att laget håller ihop som en grupp i medgång såväl som i motgång.

När vi ser tillbaka på säsongen 2018/19 så kommer ett stort leende över läpparna, för vi har haft så kul tillsammans

Oskar Södergren, Lagledare SHC Team-07
Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md warriorlogo
Material sponsor
Md spons logo guld 230122
Guldsponsorer
Md spons logo silver 221227
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub