Shc banner

Högt och lågt under intensiv matchhelg

Publicerad 2019-11-25 15:24
Den gångna helgen spelade vi två seriematcher: En hemma mot Segeltorp Sisters på fredagen och en borta mot Lidingö Lady vikings på söndagen. Kanske gjorde fredagens framgång att vi inte nådde upp till vår önskade nivå på söndagen?

Resultatet blev detsamma i båda matcherna: 2-1, men siffrorna speglar två helt olika matchbilder.

Hemma mot Segeltorp var vi på tårna direkt, åkte mycket skridskor och sköt många skott. Tyvärr kunde Segeltorp ändå ta ledningen med 0-1 efter 11 minuters spel, men vi fortsatte att trumma på. Då det var gropar i isen vid vårt mål (en rest efter intensiv målisträning på istiden innan) önskade vi byta sida efter pausen, men motståndarnas citroninspirerade coach vägrade gå med på detta. Kanske blev det en tändvätska för oss, för i andra kämpade vi ännu hårdare och fick utdelning för vårt tålamod genom en kvittering av Malin halvvägs in i perioden. Vi föll sedan ner i tempo lite grann och var en smula ofokuserade i egen zon, men efter en smart timeout tog vi tag i spelet igen och Linda Å kunde smälla in 2-1 med tre minuter kvar. Stödet från publiken hjälpte till.

Det var en oändligt skön kämparseger som firades efteråt i omklädningsrummet, och dagens gästcoach Filip lyftes på starka armar. Matchsvinet gick till kapten Maria W som visat vägen genom att forcera och mana på. Resultat: 2-1 (0-1, 2-0), skott 34-12 (17-9, 17-3).

Borta på söndagen blev det en helt annan match. Trots ett rekordsnabbt mål av Maria H efter bara 22 sekunder kom Lidingö tillbaka in i matchen med en kvittering efter ytterligare 32 sekunder. Därefter präglades vårt spel av stress, tappade puckar och fall som respons på rejäl press från Lidingös sida. Därtill drog vi på oss utvisningar och fick jobba extra hårt dessa minuter. Med dryga tre minuter kvar slog Lidingö in segerpucken i en kaosartad situation framför mål. Det var surt men ändå rättvist sett till spelet som ägts av Lidingö.

Ingen var nöjd efteråt, och alla enades om att glömma matchen och ta nya tag. Matchsvinet gick till Maria H för vad som ändå varit en bra start. Resultat: 2-1 (1-1,1-0), skott 19-4 (8-2, 11-2).