Shc banner

Nära men ingen cigarr...

Publicerad 2020-01-13 12:12
På fredagskvällen tog vi emot våra grannar från Solna bagladies. Det brukar vara jämna matcher med mycket kamp när vi möts, och denna kväll - med extra stor publik - var inget undantag.

Efter matchuppehållet under julhelgerna var det nu åter dags att dra på sig matchtröjorna. Vi gick ut med god aktivitet i princip från start och fortsatte tillämpa vår långsiktiga spelidé med vassare passningsspel och aggressiv rörlighet. Första perioden var jämn både avseende resultat, skott och chanser.

I början av andra klev motståndarnas landslagsmeriterade spelare fram och gjorde 0-1 efter en insats präglad av individuell skicklighet och trassel. Ganska direkt därpå kvitterade vi dock genom Sara som påpassligt höll sig framme i en intensiv situation i slottet. Skönt att vara ikapp! Vi hade nu mer puck och mer närvaro i motståndarnas zon, men hade svårt att få till de riktigt vassa avsluten och när de väl kom gjorde tyvärr motståndarmålvakten starka räddningar. Med fem minuter kvar gjorde Solna 1-2 efter ett friläge. Vi krigade på men med dryga minuten kvar sköts 1-3 i krysset i en skymd situation. Många andra rekreationsspelare hade dragit en isare, men det är skillnad på spelare och spelare...

Efter matchen uttryckte motståndarna att detta varit säsongens bästa match, och att de verkligen hade fått gräva djupt för att vinna. Vi får komma ihåg att vi tidigare säsonger har förlorat betydligt större mot Solna när de mönstrat sitt bästa lag, och att vi nu är nära även när de har sina bästa spelare på plan. Matchsvinet gick till Sara som kämpade energiskt i både backcheck och forecheck, och som även belönades med ett premiärmål för det senare. Vi tar med oss vår samlade energi till kommande matcher och träningar.

Resultat: 1-3 (0-0, 1-3), skott 13-13 (6-7, 7-6).

Vi noterar också ett präktigt publikrekord för säsongen: 27 engagerade åskådare valde detta S-derby framför På spåret och Talang. Härligt!