Damveteraner
Shc banner

Vi vinner eller vi lär oss.

Publicerad 2020-01-23 15:13
Söndagens sena bortamatch mot Värmdö visade flera olika ansikten. När dammet lagt sig i Ektorpshallen hade vi tappat en ledning och förlorat våra poäng. Vad kan vi lära oss av det?

Det brukar vara hårt att möta Värmdö. De har flera spelare som inte bangar för en interference och ligger högt upp i utvisningsligan, men de har också skickliga ishockeyspelare som brukar gilla att gå på knock tidigt. Vi stod dock emot bra trots ett intensivt tryck mot oss och etablerade bra spel när vi väl fick puck. Efter 7:46 gjorde Cricko 1-0 efter assist från Kristel och därefter följde en period med flera utvisningar. Vår berodde på för många spelare på isen, deras på mer våldsamma inslag. Med dryga minuten kvar av perioden gjorde Anna Fr 2-0 på ett snyggt skott från slottet och vi gick till periodpaus med en ledning som kanske inte var välförtjänt - men inte heller helt orimlig.

När andra perioden började inleddes en ännu mer påtaglig press från det skickliga motståndarlaget, och det blev även fler tuffa situationer och efterslängar. Efter 10 minuter grävde Värmdö fram en puck som Lisa tyckte sig ha blockerat och reducerade till 1-2. Kanske borde vi ha tagit en timeout där? Målet blev tändvätska för Värmdö som kunde kvittera minuterna efteråt i en trasslig situation framför vår kasse. Vändningen fullbordades strax efteråt när Värmdös bästa och argaste individ satte ett friläge i klubbhandkrysset. Trots timeout fick vi aldrig någon riktig chans att etablera spel eller skapa chanser och de sista minuterna utspelades tyvärr i vår egen zon. Det vi i stället kommer minnas mest är hur en Värmdöspelare i samband med slutsignalen crosscheckade Erica bakifrån i nackhöjd. Rena turen att det inte gick illa.

Det suraste i matchen var kanske inte att vi förlorade, utan sättet vi förlorade på. Det var inte kul när vi tappade vårt spel och därmed ledningen när motståndarna höjde tempot. Vad lär vi oss? "Öka tempot själva, minska på dutt, inte tappa huvudet när motståndare beter sig illa, kommunicera mer" var några av lärdomarna vi drog i omklädningsrummet efteråt. Och att vi i darriga stunder mår gott av att ha en coach/supporter/psykolog i båset med oss. Matchsvinet ville inte riktigt flytta hem till någon denna vecka, men gick motvilligt till Lisa. What the heck. Snart dags för nya matcher och nya möjligheter!

Resultat: 3-2 (0-2, 3-0), skott 28-16 (12-8, 16-8).