U16
Shc banner

Bra kämpat i Länscupen

Publicerad 2019-10-07 11:15
​Länscupen började tufft, men vi kämpade oss upp ju längre cupen led och vi slutade med flaggan i topp!

Vi inledde Länscupen i Fellingsbro ishall nordöst om Örebro. Första matchen spelades mot lokalkonkurrenten Spånga under fredagseftermiddagen. Matchen var spelmässigt någorlunda jämn, men Spånga vann skotten klart och var spetsigare framåt och vann till slut med 3-0. Strax efter kl 18 var det dags att möta skånska Lunds Giants. Matchen var jämn och SHC spelade med en tät och bra defensiv. I den här matchen var även offensiven något bättre än mot Spånga och SHC skapade en del chanser framåt. Det räckte dock inte, utan när hesa Fredrik ljöd så stod Lund som segrare med 2-0. Därefter var det dags att åka till Örebro och hotellet.

Dag 2, även den i Fellingsbro, inleddes mot Vita Hästen från Norrköping. Ännu en match där vi var täta bakåt, men där vi inte utmanade motståndarna tillräckligt mycket offensivt för att spräcka nollan. Först drygt 8 minuter in i andra perioden tog Hästen ledningen och avgjorde sedan matchen med 31 sekunder kvar i öppet kasse. Inför dagens andra match, mot Hallsberg, ändrade Lager lite i femmorna. Sollentuna gjorde en stabil insats och hade nu lite mer tyngd framåt - segersiffrorna skrevs till 4-0. Dagens sista match och samtidigt sista matchen i Fellingsbro gick mot norska Friska Asker - som sett starka ut under de två inledande dagarna (Frisk Asker vann under söndagen finalen i Länscupen). SHC började oerhört imponerande och ledde med 1-0 efter första perioden och vann även skotten med 7-5! I andra ökade Frisk Asker tempot och kvitterade direkt i början av andra perioden och tog ledningen inom ytterligare någon minut. När domaren sedan missade en solklar offside efter 3:34 vid Frisk Askers 1-3 mål var matchen över. Frisk Asker vann till slut med 1-5 - men killarna imponerade under stora delar av matchen.

Slutspelssöndagen inledes mot klassiska Brynäs, denna gång i Kumla ishall (en ishall som var grymt välskött). Matchen var spelmässigt jämn, men SHC hade ledningen under större delen av tiden och Brynäs fick jaga matchen igenom. Med drygt 4 minuter kvar av matchen reducerar Brynäs. SHC lyckas dock hålla undan och vinner till slut med 4-3. Segern innebar att vi återigen fick förmånen att stifta bekantskap med en ny ishall, Trängens ishall i Örebro - ett slagskott från Scandic Väst där vi bodde. Sista matchen spelades mot Kils AIK som vi mötte i Ulricehamn ett år tidigare. Killarna gjorde en stabil insats och vann rättvist med 3-0 och cupen avslutades i dur.