Publicerad 2019-12-16 20:49
191214
Jarrråå!
Veckan inför bortamatchen mot Trånkan hopades frågetecknen i takt med julfester och virus. Med så många sjuka, skulle vi få ihop ett lag? Dagarna gick och båda målisarna var skadade. Lördagsmorgonen kom och det hängde en del mörka moln över Stortorpshallen. Hur skulle det här gå?

Ah well, Sollentuna damvets fortsätter att överraska både sig själva och andra! Även om vi saknade coach idag kunde vi rekapitulera de goda råd vi brukar få. Vi inledde därför matchen med god energi, bra checking och kreativa passningar, och fick utdelning tidigt när Anna H satte pucken efter Sandras fina förarbete. Vi fortsatte att ha mycket puck men Trångsund kvitterade halvvägs in i perioden med ett välplacerat skott. Strax därpå tog vi tillbaka ledningen efter ett backskott av Maria H efter passning från Linda H och ledningen i periodpausen var välförtjänt även om det varit flera farligheter åt båda hållen.

I andra perioden kom Trångsund in mer i matchen i takt med att vi tappade i tempo och hamnade lite för långt ifrån våra motståndare, och de hade flera bra spelsekvenser. En smart timeout gav oss möjlighet att samla fokus och uttala en plan att ge allt de sista fem minuterna för att återta närheten och initiativet. Med knappa två minuter satte Trånkan in en extra utespelare för att ta chansen till kvittering. När vi väl förstått att detta inte var av misstag utan att målburen faktiskt var tom dröjde det inte länge innan vi kunde spela oss ut ur försvarszon och sedan låta pucken gå som på ett snöre från Ann via Anna H till Elisabeth som satte 1-3 med knappa minuten kvar. Snyggt!

Det var sjukt skönt att få jubla efter slutsignalen. Matchen var välspelad, jämn och sjysst och allt kändes värt den tidiga och regniga morgonen. Sandra gjorde en superstark debut i SHC-tröjan och vi var verkligen bra som kollektiv denna dag. Det var ett svårt beslut om vem som skulle åka hem med matchsvinet men det hamnade till sist hos Lisa (hon med med foliefingret och tre stygn).

Resultat: 1-3 (1-2, 0-1), skott 14-18 (7-12, 7-6).

Nu går vi på matchuppehåll över jul som tabellfemma med en stabil förstahalva i serien - två segra, två oavgjorda, tre knappa förluster. Vi har gjort stora framsteg jämfört med tidigare år tack vare bra träning och starka nytillskott. Vill du ha ett förslag till nyårslöfte? Kom och se oss på våra matcher nästa år!