Shc banner

Utbildning

Som en av Stockholmsregionens största Hockeyklubb samarbetar vi med Svenska Ishockeyförbundet, Stockholms Ishockeyförbund, Stockholms Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna i att kontinuerligt utbilda och fortbilda klubbens alla Tränare, Ledare och Föräldrar.

Sollentuna Hockey har ambitionen att vara den ledande klubben i Stockholm där vi kan erbjuda våra spelare en gedigen hockeyutbildning av samtliga Ledare som präglas av hög ambition och ett genuint engagemang för våra spelare.

För att lyckas med det tror vi på att blanda all den samlade erfarenheten alla våra Ledare har med att kontinuerlig utbilda och fortbilda oss.

Utbildningar för Tränare
Grunden för utbildningen av Tränare inom Sollentuna Hockey är Utbildningsstegen som bygger på stegutbildningar för Barn & Ungdomstränare, Junior & Seniortränare samt Elittränare. Även speciella utbildningar för Målvaktstränare och Materialförvaltare ingår i utbildningsstegen.
Ansvariga Lagtränare inom Sollentuna Hockey ska kunna uppvisa behörig tränarlegitimation / utbildningsplan som säkerställer rätt nivå och klubben ska stötta tränaren i att kontinuerligt fortbilda sig.

Mer information om hur Utbildningsstegen ser ut finns här.

Den andra delen av utbildningen bygger på en egen utformad modell som syftar till att säkerställa att vi inte bara upprätthåller en hög kvalité i själva verksamheten utan även att alla Lag, Tränare, Ledare och Föräldrar arbetar efter en gemensam modell, Sollentunamodellen. Modellen ger tydliga riktlinjer för hur utbildningen är utformad ifrån skridskoskola till A-lag.

Sollentunamodellen förvaltas av klubbens Sportråd. Mer information om den finns under Klubbinformation och Sollentunamodellen.

Utbildningar för Ledare & Föräldrar
Vi erbjuder även Ledare och Föräldrar som inte är ansvariga Lagtränare, men som är intresserade av att gå enstaka kurser/föreläsningar, olika utbildningar i Träningslära eller kurser i långsiktig utveckling med lust och motivation som fokus.

Inom Sollentuna Hockey är alla en Ledare som präglas av Glädje, Ambition & Kunskap!

Frågor kring Tränarlegitimationer, Utbildningsplaner, Kurser eller Föreläsningar besvaras av utbildning@sollentunahockey.com

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md ccm logo solo
Materialsponsor
Md img 5764
Teamtextil & Merchandise
Md hockeygear
Åteförsäljare utrustning & material
Img 5766
Guldsponsorer
Md spons logo silver 221227
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub