Toppbild 2020 2021 4

Föreläsning coachande föräldraskap

Publicerad 2019-11-06 10:26
Sollentuna HC bjuder in föräldrar i klubben till föreläsning om coachande föräldraskap. Dag: Tisdag 26 nov Plats: Scandic Star Tid: 18.30

Hej

Sollentuna HC bjuder in föräldrar i klubben till föreläsning om coachande föräldraskap.

Dag: Tisdag 26 nov

Plats: Scandic Star

Tid: 18.30

Anmälan sker på ditt barns myclub kallelse senast måndag 11 november

Om föreläsningen

DU är den viktigaste personen i ditt barns liv!

Föreläsningen handlar om din roll som förälder och hur viktig du är i ditt barns liv och motivation generellt och särskilt inom idrotten.

Som föräldrar vill vi göra allt för våra barn, så hur skapar man då en stödjande miljö för barnet där vi ger dem chansen att må bra, utvecklas och prestera?

Idrotten skapar möjligheter för barnen att lära sig sätta mål, ta motgångar, planera, anta utmaningar och ta ansvar för sin egen utveckling. Dessutom ofta i ett socialt sammanhang där de måste samarbeta med andra för att nå framgångar. Detta är egenskaper de har nytta av hela livet. Så hur kan vi som föräldrar bäst stötta våra barn? Vad är det för skillnad på att vara bowlingförälder, curlingförälder och coachande förälder?

Det coachande föräldraskapet handlar om att släppa taget lagom mycket för att barnen själva ska få komma fram till hur de ska lösa uppgiften på bästa sätt. Autonomi, trygghet och gemenskap är viktiga faktorer för att barnen ska kunna känna glädje, motivation och därmed utvecklas på ett bra sätt.

Föreläsningen har sin grund i aktuell forskning om idrottande barn, talangutveckling och idrottsföräldrar samt egna erfarenheter. Alla som kommer kan även köpa Johan Fallbys bok "Gör det bättre själv om du kan" till ett riktigt bra pris.

Om Kim

Coachande Föräldraskap är en föreläsning av och med Kim Rehnfeldt.

Kim är processledare, föreläsare och coach som utbildar/föreläser inom olika ämnen som t.ex. föreningslära, organisationsutveckling, ledarskap, mål/vision, värdegrund och coachande föräldraskap.

Han har lång erfarenhet av föreningslivet i olika roller, allt från förälder till tränare och ordförande. Han är certifierad coach och NLP-practitioner utbildad av Kjell Enhager och Magnus Kull.

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md warriorlogo
Material sponsor
Md spons logo guld
Guldsponsorer
Md spons logo silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub