Publicerad 2024-10-07 10:36
Seger i hemmapremiären och en fantastisk SHC-dag

Mats Sundin. Foto: Gustav Falk

Seger i hemmapremiären mot Wings

A-laget tog en rättvis 3-2-seger i hemmapremiären mot Wings. Simon Boman verkade ha tagit systern Ida Bomans råd från SHC-dagen till sig, då han stod för två fina assist.

Matchens första mål kom vid tiden 28:17, där Tristan Magnusson satte pucken i nät fint framspelad av både Simon Boman och Erik Stenbacka. Kort därefter utökade SHC sin ledning när Jonathan Ahlzén, assisterad av brodern Marcus Ahlzén och Samuel Claesson, gjorde 2-0 vid 29:15.

Hemmalagets tredje mål kom, när Erik Stenbacka slog till efter ett snyggt samarbete mellan Tristan Magnusson och Simon Boman vid 35:20. Wings lyckades dock reducera och skapade därmed spänning i slutet av matchen. Trots pressen höll A-laget undan och plockade hem tre välförtjänta poäng.

Målskyttar:

• 28:17 1-0 (EQ) Magnusson, Tristan (Assist: Boman, Simon; Stenbacka, Erik)
  • 29:15 2-0 (EQ) Ahlzén, Jonathan (Assist: Ahlzén, Marcus; Claesson, Samuel)
  • 35:20 3-0 (EQ) Stenbacka, Erik (Assist: Magnusson, Tristan; Boman, Simon)

Efter matchen delade SHC huvudtränare Greg med sig av sina tankar:
"Ja, det var en mycket bra första period. Sen står vi på hälarna de första åtta-nio minuterna av andra – då sköljer de över oss. Sen kommer vi tillbaka jättebra sista 10-11 minuterna. Tredje perioden är också bra. Det är en tuff match, men det är tre helt underbara poäng i hemmapremiären… utan åskådare. Men vi jobbar vidare."

SHC-dagen 6 oktober – En dag att minnas

Under dagen, fram till A-lagets match, firades SHC-dagen, och det blev en stor succé! Det bjöds på föreningens bytardag, besökarna fick möjlighet att träffa klubbens ungdomslag och delta i spännande aktiviteter. Höjdpunkten var intervjuer med hockeylegendarer som Mats Sundin, Ida Boman, Niklas Svedberg och Pelle Eklund, tillsammans med tränare Nichlas Falk, Andreas Paulsson och Andreas Engqvist.

Mats Sundin, föreningens största stjärna, gjorde ett mycket uppskattat besök och deltog i en exklusiv intervju som blev dagens höjdpunkt. Dessutom fick besökarna träffa A-laget och lyssna till en kort intervju med huvudtränaren Greg inför den kommande matchen mot Wings.

För de yngre fanns möjlighet att testa på PROVA-PÅ-hockey, vilket lockade över 30 barn till isen! SHC-dagen avslutades med prisutdelningar där Greg tilldelades utmärkelsen Årets Bragd 2024 för att ha tagit upp A-laget till Hockeyettan, medan Andreas Gillberg utsågs till Årets Eldsjäl 2024 för sitt engagemang inom U13/U15, SHC-dagen och föreningen i stort. Årets spelare kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

Vi som förening har som målsättning att hålla SHC-dagen varje år - då det blev ett minnesvärt firande, fyllt av gemenskap och inspiration inför säsongen.