Toppbild 2019 2020

Uppdatering gällande spridningen av Coronaviruset (COVID-19)

Publicerad 2020-03-12 21:22
Uppdatering gällande beslut fattat den 12/3 av Stockholms Ishockeyförbund och Region Öst med anledning av Coronaviruset (COVID-19) och dess spridning.

Vi får frågor kring Coronaviruset och vi vill ifrån styrelsen informera samtliga medlemmar hur vi förhåller oss i frågan.


Styrelsen för löpande diskussioner hur vi skall hantera detta inom SHC och vi följer utvecklingen i Sollentuna, Sverige och världen i stort. I nuläget kommer vi inte stänga ner vår verksamhet utan lagen fortsätter att träna som vanligt vilket följer de direktiv regeringen, Folkhälsoinstitutet och Sollentuna kommun ger för tillfället.

Med detta sagt vill vi dock tillägga att har man några som helst symptom såsom hosta, halsont, snuva eller feber skall barn/ungdomar/ledare/föräldrar hålla sig hemma.

Gällande matcher har Stockholms Ishockeyförbund idag givit besked kring hur matcher och cuper fram till 29:e mars ska genomföras.

Kort summering av det som beslutats:

  • Zonspel för U9-U11 kommande helg ställs in
  • U9 - U16 får inte delta i, eller arrangera cuper fram tom 29/3
  • Junior och Senior, inga cuper eller turneringar tom 29/3
  • För U9 till och med senior gäller att seriematcher mellan två lag får genomföras enligt ursprungligt spelschema givet att båda lagen vill spela.
Avslutningen på Skridskoskolan nu på söndag 15/3 ställs in då många barn och vuxna samsas på en liten yta vilket vi vill undvika.


Mer information om Förbundets och Styrelsen beslut finns här


Vi uppmanar samtidigt alla förälder som väljer att hålla sitt/sina barn/ungdomar hemma från skolan, vilket Sollentuna kommun kommunicerat är okej, så ser vi att man även håller sina barn/ungdomar hemma från träning. Barn/ungdomar som varit utomlands under v.10 och v.11 uppmanas också att stanna hemma från träning v11 och v12.

Vad som gäller för cuper efter 29 mars har förbundet lovat att återkomma med besked.
Så fort vi vet mer kommer vi att kommunicera detta.


Vid frågor maila styrelsen på styrelsen@sollentunahockey.comFredrik Rossander
Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md 2017ccm ft1 skate webads 250x288 en
Huvudsponsor Utrustning
Md gold
Guldsponsorer
Md silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub