Shc banner

Seger mot topplaget TyresöHanviken

Publicerad 2024-10-09 21:54
Sollentuna HC segrar i målsnål match mot TyresöHanviken

Erik Stenbacka. Foto: Emil Särnehed

Innan matchen mellan Sollentuna och TyresöHanviken fanns en förväntan på en tuff drabbning. TyresöHanviken, ett av de förväntade topplagen i serien, skulle stå som motståndare när Sollentuna HC åkte söderut för att utmana dem. Tränaren Greg förmedlade en positiv känsla inför matchen:

"Ja, ny match och nya möjligheter ikväll. Det kommer att bli en tuff match. Det är en av favoriterna i serien, men vi åker dit med gott självförtroende. Vi ska kriga och grabbarna ska ta nästa steg så att det ska bli kul att möta dem."

Matchen visade sig bli en intensiv och målsnål tillställning där båda lagen kämpade hårt. SHC lyckades till slut avgöra matchen i början av tredje perioden, när Erik Stenbacka satte det enda målet efter 40:35. Målet kom i spel fem mot fem, och assisterades av Simon Boman och Tristan Magnusson.

Förutom det avgörande målet stod målvakten Alec Rajalin-Scharp för en fin insats mellan stolparna. Han höll nollan och bidrog starkt till att Sollentuna kunde lämna Tyresö med en 0-1-seger och tre viktiga poäng i bagaget.

Tränare Greg sammanfattade matchen efter slutsignalen:

"Ja, första 10-12 så stod vi riktigt på hälarna och då hade vi det jättejobbigt. Men sen kommer vi tillbaka och jag tycker att slutet på första och resten av matchen är jävligt jämn. Vi är där ute och vi krigar, vi krigar och vi krigar - målvakterna spelar på huvudet så att ja, det är helt underbart att åka hem med tre poäng! Nu får vi träna bra imorgon och så laddar vi batterierna för Huddinge på söndag."

Med denna viktiga seger kan Sollentuna nu fokuser på nästa utmaning – Huddinge, som väntar på söndag.

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md ccm logo solo
Materialsponsor
Md img 5764
Teamtextil & Merchandise
Md hockeygear
Åteförsäljare utrustning & material
Img 5766
Md spons logo silver 221227
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub