Toppbild 2019 2020

Information

Hockeyskolan 2019-2020 startar söndag den 29:e September. Det går bra att börja även efter detta datum! Kontakta kansliet eller kom ner till Sollentunavallen i samband med något av våra tillfällen nedan.

Lär dig åka skridskor i Tre Kronors Hockeyskola!

Sollentuna Hockey välkomnar alla tjejer och killar mellan ca 5 år och 7 år att lära sig åka skridskor med oss och spela hockey. Här får du lära dig grunderna i skridskoåkning: Åka främlänges, baklänges, svänga, hoppa, stanna. Vi leker kull, åker hinderbana där vi både kryper under, hoppar över och åker runt olika hinder, koner och bildäck. Iklädda hockeyskydd och tröjan från favoritklubben - eller Tre Kronor-tröjan - lär vi oss både ramla och ta oss upp.

Redan från start ingår också ishockeyn ABC. Vi lär oss klubbföring, passningar, skott-teknik och andra viktiga saker för en blivande hockeyspelare. Framförallt har vi jättekul tillsammans och väcker intresset för världens roligaste och mest fartfyllda sport!

Inga förkunskaper krävs men föräldrar får gärna närvara på isen om barnen är osäkra.


Tycker du att detta låter spännande? Anmälan till hockeyskolan gör du på Online-anmälan, eller kom förbi och prova på för att se hur kul det är!

Om det är så att ni inte vill fortsätta efter provomgång eller hoppar av senare, så meddela detta till kansli@sollentunahockey.com.

Hockeyskolan hålls på Söndagar med start i slutet av September fram tom Mars.

Kostnad se: https://myclub-member.s3.amazonaws.com/media/filem...


Grupp 1: barn födda 2014 och senare 10.00-11.00
Grupp 2: barn födda 2013 11.00 - 12.00
Grupp 3: barn födda 2012 12.00 - 13.30 samt onsdagar 17.15 - 18.15.


Nybörjare födda 2012 är självklart också välkomna i grupp 2 om övningarna och tempot i grupp 3 känns för högt. Prata med våra tränare på isen om vad som passar bäst.


Äldre barn är givetvis också välkomna. Man måste inte ha gått hockeyskola för att börja i vår lagverksamhet. Vill man spela hockey så löser vi det! Det går t. ex att kombinera hockeyskolan med lagdeltagande för att snabbt komma ikapp kompisarna.

För mer info kontakta: SHCs kansli kansli@sollentunahockey.com

Bra att tänka på

  • Att passa tiderna, för att kunna utnyttja istiden maximalt - klara och ombytta i god tid - barnen behöver hjälp på med skydd och utrustning och det tar lite tid, kom gärna en halvtimme innan.
  • Vi tränar i SVEAB Annex och använder ett av omklädnadsrummen (B1-B4) med utgång mot B-hallen. Se skärmen i korridoren utanför omklädningsrummen för vilket som används av hockeyskolan.
  • From oktober och tom mars är serveringen på Sollentunavallen öppen. En värmande kopp kaffe, te eller en varm korv kanske smakar medan barnen tränar.


Utrustning

Obligatorisk utrustning är

  • skridskor
  • ishockeyklubba
  • hjälm med galler
  • halsskydd
  • handskar eller fodrade vantar, gärna hockeyhandskar

De obligatoriska skydden är till för att undvika skador. Galler på hjälmen skyddar ansiktet om barnen krockar eller ramlar och mot puckar och klubbor. Halsskyddet likaså. Handskarna behövs för att skydda fingrarna från kompisars skridskor plus att isen är kall och barnen ramlar mycket.

Utöver detta rekommenderas benskydd samt armbågsskydd och gärna vadderade hockeybyxor. För att lära sig åka skridskor ska man inte vara rädd för att ramla. Särskilt knän och armbågar och rumpan/svanskotan är utsatta och gör det ont vågar man inte prova lika mycket.

Många av sportkedjorna har startpaket som inkluderar alla skydd. Hockeygear i Solna och Intersport i Barkarby är två välsorterade butiker. Det går också bra med begagnad utrustning - skydden håller ofta i många år i den här åldern.

Tips1: Plösen på skridskorna ska vara innanför benskyddet så att foten är maximalt skyddad. Ligger plösen utanpå skapas en glipa mellan plösen och benskydded där en klubba eller kompis skridsko kan tränga ner.

Tips2: Knyt inte i översta hålet på skridskon. När man åker behöver benet vara i lätt framåtvinkel mot foten och om skridskon är knuten hela vägen upp blir det svårare att få rätt åkställning.

Tips3: Vanliga skridskor (konståkning eller hockey) är att föredra. Pjäxmodeller är förstås enkla att ta på och av och ofta enklare att åka med till en början, men det är svårt att lära in rätt teknik. Pjäxmodeller passar bra för rekreationsåkning några gånger per vinter, men för regelbunden träning och för att få in rätt teknik är det bättre att byta till vanliga skridskor. Bytardagar eller blocket är bra här!

Tips4: När barnet står upp med skridskor på fötterna bör skaftet på hockeyklubban nå till hakan. Är klubban mycket längre eller mycket kortare blir den svårare att hantera och påverkar åkstilen.

Till sist

OBS! För att underlätta för våra tränare. Texta förnamnet på en vit märktejp och fäst på hjälmen framtill och baktill - väl synligt för ledare på isen.

Glöm heller inte kryssa av ert barn på närvarolistan som finns på plats. Finns inte barnet med, skriv barnets namn, personnummer och en mailadress så vi kan kontakta er.


Om något verkar oklart eller om du har andra frågor - tveka inte att kontakta oss.


Välkommen till SHC!

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md 2017ccm ft1 skate webads 250x288 en
Huvudsponsor Utrustning
Md gold
Guldsponsorer
Md silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub