Hockeyskolan 2023-2024 startar i Oktober.
Det går bra att börja senare.
Kontakta kansliet eller kom ner till Sollentunavallen i samband med något av våra tillfällen nedan.
Lär dig åka skridskor i Tre Kronors Hockeyskola!
Sollentuna Hockey välkomnar alla tjejer och killar mellan ca 5 år och 7 år att lära sig åka skridskor med oss och spela hockey. Här får du lära dig grunderna i skridskoåkning: åka främlänges, baklänges, svänga, hoppa, stanna. Vi leker kull, åker hinderbana där vi både kryper under, hoppar över och åker runt olika hinder, koner och bildäck. Iklädda hockeyskydd och tröjan från favoritklubben - eller Tre Kronor-tröjan - lär vi oss både ramla och ta oss upp.
Redan från start efterföljs Svenska Ishockeyförbundets "ishockeyn ABC", där barnen lär sig klubbföring, passningar, skotteknik och andra delar i att bli hockeyspelare.
Framförallt har vi jättekul tillsammans och väcker intresset för världens roligaste och mest fartfyllda sport!
Inga förkunskaper krävs men föräldrar får gärna närvara på isen om barnen är osäkra.
Tycker du att detta låter spännande?
Anmäl ditt barns intresse till, kansli@sollentunahockey.com, eller kom förbi och prova på för att se hur kul det är!
Om det är så att ni inte vill fortsätta efter provomgång eller hoppar av senare, meddela detta till kansli@sollentunahockey.com.
Hockeyskolan hålls på söndagar med start i början av oktober fram till mars.
Kostnad se:https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/myclub-site/upl...
Grupp 1: barn födda 2018 och senare 10.00-11.00
Grupp 2: barn födda 2017 10.00-11.00
Grupp 3: barn födda 2016/U8 12.00 - 13.00 samt onsdagar 16.00-16:50.
Hockeyskolan pågår varje vecka med undantag för skolloven.
Vi har uppehåll vecka 44
Vi har uppehåll för sportlov vecka 9.
Nybörjare födda 2016 är självklart också välkomna i grupp 2 om övningarna och tempot i grupp 3 känns för högt.
Prata med våra tränare på isen om vad som passar bäst.
Äldre barn är givetvis också välkomna. Barnen behöver självklart inte inte ha gått hockeyskola för att börja i vår lagverksamhet.
Vill barnen spela hockey så löser vi det!
Det går t. ex att kombinera hockeyskolan med lagdeltagande för att snabbt komma ikapp kompisarna.
För mer info kontakta: SHCs kansli kansli@sollentunahockey.com
Anmälan: Maila kansliet: För och efternamn, fullständigt personnummer, adress och telefonnummer så registrerar vi er.
Mer information kommer närmre inpå starten via mail.
Bra att tänka på
Utrustning
Obligatorisk utrustning är
De obligatoriska skydden är till för att undvika skador. Galler på hjälmen skyddar ansiktet om barnen krockar eller ramlar samt mot puckar och klubbor. Halsskyddet likaså. Handskarna behövs för att skydda fingrarna från kompisars skridskor plus att isen är kall och barnen ramlar mycket.
Utöver detta rekommenderas benskydd samt armbågsskydd och gärna vadderade hockeybyxor. För att lära sig åka skridskor ska man inte vara rädd för att ramla. Särskilt knän och armbågar och rumpan/svanskotan är utsatta och gör det ont vågar man inte prova lika mycket.
Många av sportkedjorna har startpaket som inkluderar alla skydd. Intersport i Barkarby är en välsorterad butik. Det går också bra med begagnad utrustning - skydden håller ofta i många år i den här åldern.
Tips 1: Plösen på skridskorna ska vara innanför benskyddet så att foten är maximalt skyddad. Ligger plösen utanpå skapas en glipa mellan plösen och benskyddet där en klubba eller en kompis skridsko kan tränga ner.
Tips 2: Knyt inte i översta hålet på skridskon. När man åker behöver benet vara i lätt framåtvinkel mot foten och om skridskon är knuten hela vägen upp blir det svårare att få rätt åkställning.
Tips 3: Vanliga skridskor (konståkning eller hockey) är att föredra. Pjäxmodeller är förstås enkla att ta på och av och ofta enklare att åka med till en början, men det är svårt att lära in rätt teknik. Pjäxmodeller passar bra för rekreationsåkning några gånger per vinter, men för regelbunden träning och för att få in rätt teknik är det betydligt bättre att byta till vanliga skridskor. Bytardagar eller blocket är bra här!
Tips 4: När barnet står upp med skridskor på fötterna bör skaftet på hockeyklubban nå till hakan. Är klubban mycket längre eller mycket kortare blir den svårare att hantera och påverkar åkstilen.
Till sist
OBS! För att underlätta för våra tränare. Texta förnamnet på en vit märktejp och fäst på hjälmen framtill och baktill - väl synligt för ledare på isen.
Glöm heller inte scanna av streckkoden som finns i ishallen vid avbytarbåsen för att registrera närvaro, tack!
Om något verkar oklart eller om du har andra frågor - tveka inte att kontakta oss.
Välkommen till SHC!