Shc banner

Pojkhockeyskolan

Hockeyskolan 2023-2024 startar 1:a Oktober.

Sollentuna Hockey välkomnar alla tjejer och killar mellan ca 5 år och 7 år att lära sig åka skridskor med oss och spela hockey. Här får du lära dig grunderna i skridskoåkning: åka främlänges, baklänges, svänga, hoppa, stanna. Vi leker kull, åker hinderbana där vi både kryper under, hoppar över och åker runt olika hinder, koner och bildäck. Iklädda hockeyskydd och tröjan från favoritklubben - eller Tre Kronor-tröjan - lär vi oss både ramla och ta oss upp.

Redan från start efterföljs Svenska Ishockeyförbundets metodik och riktlinjer för att utveckla barnens förmåga och glädje med hockeyn.

Framförallt har vi jättekul tillsammans och väcker intresset för världens roligaste och mest fartfyllda sport!

Tycker du att detta låter spännande?

Anmäl ditt barns intresse till, kansli@sollentunahockey.com, eller kom förbi och prova på för att se hur kul det är!

Om det är så att ni inte vill fortsätta efter provomgång eller hoppar av senare, meddela detta till kansli@sollentunahockey.com.

Hockeyskolan hålls på söndagar med start i början av oktober fram till mars.

Kostnad se:Aktivitetsavgifter_2022-2023__2022-06-14.pdf

Grupp 1: Islek

Barn födda 2018 (och 2019)

Söndagar 08.00-08.50

Barn som inte själva kan ställa sig upp på skridskorna behöver sällskap av en vuxen de inledande passen fram tills dess att de själva kan hålla balansen.

Grupp 2: Grundår 1

Barn födda 2017

Söndagar 08.00-08.50

Barn som inte har några förkunskaper avseende skridsko alls (kan ej hålla balansen eller resa sig på egen hand) bör inleda terminen i grupp 1 oavsett födelseår.

Grupp 3: Grundår 2

Barn födda 2016/U8

Söndagar 09.00 10.00 samt onsdagar 16.00-16:50.

Nybörjare födda 2016 är självklart också välkomna i grupp 1 eller 2 om övningarna och tempot i grupp 3 känns för högt.

Prata med våra tränare på isen om vad som passar bäst.

Äldre barn är givetvis också välkomna. Barnen behöver självklart inte ha gått hockeyskola för att börja i vår lagverksamhet.

Vill barnen spela hockey så löser vi det!

Det går t. ex att kombinera hockeyskolan med lagdeltagande för att snabbt komma ikapp kompisarna.

Barn som har kommit längre i sin skridskoutveckling kan flyttas upp till att träna med äldre grupper, allt beroende på förmåga och intresse.

Hockeyskolan pågår varje vecka med undantag för skolloven.

Vi har uppehåll vecka 44

Vi har uppehåll för sportlov vecka 9.

Sista pass före juluppehåll och första pass efter juluppehåll kommuniceras via mail.

För mer info kontakta: SHCs kansli kansli@sollentunahockey.com

Anmälan: Maila kansliet: För och efternamn, fullständigt personnummer, adress och telefonnummer så registrerar vi er.

Mer information kommer närmre inpå starten via mail.

Bra att tänka på

Att passa tiderna, för att kunna utnyttja istiden maximalt - klara och ombytta i god tid - barnen behöver hjälp på med skydd och utrustning och det tar lite tid, kom gärna en 20 minuter innan vid behov av ombyte.

Vi tränar i SVEAB Annex och använder ett av omklädnadsrummen (B1-B4) med utgång mot B-hallen. Se skärmen i korridoren utanför omklädningsrummen för vilket som används av hockeyskolan.

From oktober och tom mars är serveringen på Sollentunavallen öppen. En värmande kopp kaffe, te eller en varm korv kanske smakar medan barnen tränar.

Utrustning

Obligatorisk utrustning är

skridskor

ishockeyklubba

hjälm med galler

halsskydd

handskar eller fodrade vantar, gärna hockeyhandskar

De obligatoriska skydden är till för att undvika skador. Galler på hjälmen skyddar ansiktet om barnen krockar eller ramlar samt mot puckar och klubbor. Halsskyddet likaså. Handskarna behövs för att skydda fingrarna från kompisars skridskor plus att isen är kall och barnen ramlar mycket.

Utöver detta rekommenderas benskydd samt armbågsskydd och gärna vadderade hockeybyxor. För att lära sig åka skridskor ska man inte vara rädd för att ramla. Särskilt knän och armbågar och rumpan/svanskotan är utsatta och gör det ont vågar man inte prova lika mycket.

Många av sportkedjorna har startpaket som inkluderar alla skydd. Intersport i Barkarby är en välsorterad butik. Det går också bra med begagnad utrustning - skydden håller ofta i många år i den här åldern.

Tips 1: Plösen på skridskorna ska vara innanför benskyddet så att foten är maximalt skyddad. Ligger plösen utanpå skapas en glipa mellan plösen och benskyddet där en klubba eller en kompis skridsko kan tränga ner.

Tips 2: Knyt inte i de två översta hålen på skridskon. När man åker behöver benet vara i lätt framåtvinkel mot foten och om skridskon är knuten hela vägen upp blir det omöjligt att få rätt åkställning.

Tips 3: Vanliga skridskor (hockey, ej konståkning) är att föredra. Pjäxmodeller är förstås enkla att ta på och av och ofta enklare att åka med till en början, men det är svårt att lära in rätt teknik. Pjäxmodeller passar bra för rekreationsåkning några gånger per vinter, men för regelbunden träning och för att få in rätt teknik är det nödvändigt att byta till vanliga skridskor. Bytardagar eller blocket är bra här!

Tips 4: När barnet står upp med skridskor på fötterna bör skaftet på hockeyklubban nå till hakan. Är klubban mycket längre eller mycket kortare blir den svårare att hantera och påverkar åkstilen.

Till sist

OBS! För att underlätta för våra tränare. Texta förnamnet på en vit märktejp och fäst på hjälmen framtill och baktill - väl synligt för ledare på isen.

Glöm heller inte scanna av streckkoden som finns i ishallen vid avbytarbåsen för att registrera närvaro, tack!

Om något verkar oklart eller om du har andra frågor - tveka inte att kontakta oss.

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md ccm logo solo
Materialsponsor
Md img 5764
Teamtextil & Merchandise
Md hockeygear
Åteförsäljare utrustning & material
Img 5766
Guldsponsorer
Md spons logo silver 221227
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub