Shc banner

Truppnytt i herrarnas A-lag

Publicerad 2024-09-16 10:57
Två förlängda kontrakt och tre nya kontrakt.


Leo Hällvik. Foto: fodsportfoto (Instagram)

Sollentuna HC har förlängt kontrakten med Leo Hällvik och Marcus Korduner, samt signat med tryout-spelarna Edvin Anthony, Pelle Ringström och Elias Ek inför den kommande säsongen.

Kontraktsförlängningar:

Leo Hällvik har under flera år varit en nyckelspelare för laget och bidragit med imponerande poängproduktion. Hans spetskvaliteter blir avgörande för Sollentunas framgångar den kommande vintern. Leo, född 2002, går nu in på sin femte säsong i klubben. Han har IFK Österåker som moderklubb och anslöt till Sollentuna HC inför säsongen 2020/2021 för spel i J20-laget.

Marcus Korduner gjorde en fantastisk insats under vårens playoff och kvalserien, vilket har förtjänat honom en plats i Hockeyettan. Kordy, född 2002, inleder sin fjärde säsong med Sollentuna, efter ett avbrott för spel i USA under säsongen 2021/2022. Han har SDE HF som moderklubb och anslöt även han inför säsongen 2020/2021 för spel i J20-laget.

Både Leo och Marcus kommer att bidra med stabilitet och erfarenhet i ett annars ungt lag.

Nya kontrakt:

Edvin Anthony, född 2003, gör sin första säsong i Sollentuna HC. Han har sin bakgrund i Skellefteå AIK och kommer senast från Kalix HC (Hockeyettan).

Pelle Ringström, född 2004, gör också sin debut i Sollentuna. Han har Nacka HK som moderklubb och kommer senast från Djurgårdens J20-lag (J20 Nationell).

Elias Ek, även han född 2004, ansluter också för sin första säsong i Sollentuna. Han har sin bakgrund i Norrtälje IK och spelade senast i AIKs J20-lag (J20 Nationell).

Tryout-spelare:

Under våren och hösten har vi haft flera spelare på tryout. Alla har visat en professionell inställning, hårt arbete och höjt kvaliteten både på träning och i match. Det är inspirerande att se hur samtliga kämpar för en plats i laget, vilket har lett till att truppen nu är något större än vanligt.

"Nu får spelarna tävla om platserna, och vi tar det därifrån," säger sportchef Andreas Paulsson.

Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md ccm logo solo
Materialsponsor
Md img 5764
Teamtextil & Merchandise
Md hockeygear
Åteförsäljare utrustning & material
Img 5766
Guldsponsorer
Md spons logo silver 221227
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub