Toppbild 2018 8

Sollentuna Hockey startar flickhockeylag

Publicerad 2018-08-29 11:31
Sollentuna Hockey startar lag för Flickor B med Amanda Jobs som tränare. Målet är att etablera en tjej- och damhockeyverksamhet.

Sollentuna Hockey startar nu ett lag för Flickor B, vilket omfattar åldersgruppen 9-11 år. Sedan tidigare har Sollentuna Hockey varit en av Sveriges ledande klubbar inom Ringette, en issport för tjejer och det finns flera tjejer som spelar tillsammans med killarna i befintliga lag. Ett exempel är Ida Boman målvakt i Team-03 som i våras vann Stålbucklan för Stockholm – tjejernas motsvarighet till TV-pucken – genom att hålla nollan i den TV-sända finalen. Läs mer

"Damhockeyn är på stark frammarsch, inte minst tack vare Damkronornas framgångar och det ökande mediala intresset. Sverige är en stark hockeynation och det finns många tjejer som vill spela. Nu ger vi tjejerna här i Sollentuna möjligheten" säger Christer Jobs, ansvarig för flickhockeyverksamheten inom SHC

Huvudtränare för det nya flicklaget kommer vara Amanda Jobs. Amanda har en bakgrund som aktiv i Sollentuna Hockey inom Ringette men har också spelat Stålbucklan och varit uttagen till U18 landslagsläger inom hockeyn.

"Det ska bli fantastiskt kul. Vi har redan många tjejer i vår skridskoskola men även äldre tjejer som är intresserade. Jag hoppas förstås att fler hakar på och upptäcker hur kul det är på isen. Att träna och umgås tillsammans i ett lag är bland det bästa som finns" säger Amanda Jobs.

Flickor B är den yngsta åldersgruppen inom flickhockeyn. Flickhockeyn ökar i popularitet och det finns mer än 20 lag i Stockholmsområdet vilket borgar för ett roligt seriespel och utbyte mellan klubbarna. Fortfarande är antalet spelare inom flickhockeyn begränsat och därför tillämpas generösare regler som låter klubbarna samarbeta och låna/låna ut spelare.

"Hockey är en mansdominerad sport. Vi vill vara med och ändra på det" säger Karin Myrestam, ordförande i Sollentuna Hockey. "Vår satsning på flickhockey är långsiktig. Målet är att under en 5-10års period bygga upp en komplett verksamhet som täcker alla åldersgrupper. Men det är självklart en lång resa och det behövs intresserade tjejer som vill spela hockey. Det tror vi finns i Sollentuna och SHC har fantastiska förutsättningar att kunna ge tjejerna en bra skridsko- och hockeyutbildning. Dessutom har vi redan en Ringette-verksamhet och kan därför erbjuda en unik möjlighet att kombinera sporterna.", fortsätter hon.

Sollentuna Hockey bedriver ishockeyverksamhet från hockeyskolan där de yngsta är 6 år och upp till A-laget i HockeyEttan, den tredje högsta serien i Sverige. Klubben har även ett lag för funktionsnedsatta och bedriver verksamhet inom Ringette, en issport för tjejer. Totalt finns närmare 500 aktiva spelare i klubben. Hemmaarenan är SVEAB Arena på Sollentunavallen.

Har du frågor eller funderingar på tjejhockey, ta kontakt med Sollentuna Hockeys kansli, kansli@sollentunahockey.com


Md shc spelare
Md sveab logotype jpeg
Arenasponsor
Md 2017ccm ft1 skate webads 250x288 en
Huvudsponsor Utrustning
Md gold
Guldsponsorer
Md silver
Silversponsorer
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub